Skip to main content

Alchymisti: Zlatodějný teatrolab

GEISSLERS HOFCOMOEDIANTEN 19. 5. / 14.00 / 2 h 15 min Divadlo Polárka / zahrada ŽÁNR: Koprodukce, Děti, Site-specific

Pro děti od 10 let
Inscenace není určena pro diváky se sníženou pohyblivostí a pro silné alergiky (v incenaci je použito seno)

vstupenky

Možnost získání množstevní slevy -25 %.
Na vstupenky lze uplatnit běžné slevy NdB.
Sleva pro důchodce je 30 %.
Sleva pro ZTP a studenty činí 50 %.
Slevy se nesčítají.

„Jest jisté, že to, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole, aby dokonány byly divy jediné věci.“
Smaragdová deska

Přeměna kovů na zlato? Víc. Hledání nesmrtelnosti? Ještě víc. Kámen mudrců? Ještě mnohem víc! Alchymie není jen pár kejklů a halabala kabala. Jistě, vždycky se najde nějaký ten mazaný podfukář, kazící ostatním styl. Ale skuteční alchymisté jsou vědci i umělci, filosofové i mystikové, a především perfekcionisté, kteří touží po dokonalosti. Svět, jak ho známe my, je jen stínem toho, čím býval kdysi. A svět, který bude zítra, není ani setina odrazu toho, co máme dnes. Byli to alchymisté, kteří učinili Objev. Tajemství, které nemělo být nikdy vysloveno, ani světem spatřeno – ale copak mohou mlčet, když na svých bedrech nesou tíhu tohoto světa?
Imerzivní inscenace pro starší i mladší publikum vám umožní nahlédnout do pěti alchymistických laboratoří, založených samotným Velmistrem tajného řádu (a císařem, jistě!) Rudolfem II. Habsburským. A – budou-li znamení příznivá – dát tak světu ještě jednu šanci.

Inscenace Alchymisti je vyvrcholením koprodukčního projektu souboru Geisslers Hofcomoedianten a Rádia Junior a součástí mezinárodního projektu We can change the world v programu EU Creative Europe.

Koprodukční projekt Geisslers Hofcomoedianten a festivalu Divadelní svět Brno.

Režie: Petr Hašek

Koncept: Vojtěch Franců, Petr Hašek

Scénář a texty písní: Vojtěch Franců

Rešerše: Vojtěch Bartoš

Scénografie: Jitka Nejedlá, Jakub Šulík

Hudba a zvukový design: David Hlaváč

Choreografie: Kamila Mottlová

Produkce: Natka Škvarová, Žaneta Špánková

Účinkují: Martin Bohadlo, Vojtěch Bartoš, Martin Holzknecht, Lucie Valenová, Michaela Váňová, Claudia Eftimiadisová, Vojtěch Franců, Aleš Pospíšil, Petr Šmíd, Bartoloměj Veselý