Skip to main content

Tramvaj do stanice Touha

DEKKADANCERS 23. 5. / 18.00 / 1 h 20 min Městské divadlo / hudební scéna ŽÁNR: Tuzemské, Tanec, IDU showcase

V inscenaci jsou přítomny sexuální a násilné scény. Jsou používány tabákové výrobky a stroboskop.

vstupenky

Možnost získání množstevní slevy -25 %.
Na vstupenky lze uplatnit běžné slevy NdB.
Sleva pro důchodce je 30 %.
Sleva pro ZTP a studenty činí 50 %.
Slevy se nesčítají.

Jazzem prosycená infuze současného tance na motivy hry Tennesseeho Williamse ve zpracování Arthura Pity a DEKKADANCERS. Bývalá jižanská kráska Blanche DuBois nečekaně navštíví sestru Stellu a jejího hrubiánského manžela Stanleyho. Blanchein křehký svět se bortí ve chvíli, kdy se Stanley začíná až příliš nebezpečně přibližovat pravdě o její minulosti. Prostřednictvím strhující choreografie, podmanivé hudby a vynikajícího obsazení se přeneseme do místa, v němž se střetává realita a iluze, křehkost a maskulinita i vřelost a netečnost. DEKKADANCERS přivážejí do Prahy světoznámý a progresivní tým choreografa a režiséra Arthura Pity. V tomto jedinečném složení přetaví klasickou hru Tennessee Williamse z roku 1947 v současný a elektrizující hudebně-taneční zážitek. Surovou a upocenou atmosféru letního New Orleans naplní autorská hudba předního skladatele Franka Moona. Dobový otisk do inscenace vnese scéna a kostýmy výtvarníka Yanna Seabry.

Všechny tři osobnosti žijí a tvoří v Londýně. Arthur Pita (původem Portugalec), Frank Moon (Brit) a Yann Seabra (původem Brazilec) vytvořili inscenace pro nejprestižnější světové scény, jako jsou The Royal Ballet a Sadler’s Wells v Londýně, San Francisco Ballet či Joyce Theatre v New Yorku.

Na motivy hry Tennessee Williamse

Režie a choreografie: Arthur Pita

Hudba: Frank Moon

Scéna a kostýmy: Yann Seabra

Produkce: Pavel Knolle, Tereza Baschová

Účinkují: Štěpán Pechar, Klára Jelínková, Eliška Jirsová, Ondřej Vinklát, Albert Kaše, Natalia Metodijeva, Patrik Čermák, Tereza Kučerová

Projekt je financován z víceletého grantu MHMP, celoročního grantu MKČR a z programu Národního plánu obnovy ČR.