Skip to main content

Workshop Eva Geatti ve spolupráci s Divadlem LETÍ a DSB

DIVADLO LETÍ A DSB 24. 5. - 26. 5. Káznice ŽÁNR: Industry program

Geografie střev je autorská metoda italské performerky, režisérky a autorky Evy Geatti, jež sestává ze sebe tvorby a duševní geografie. Sebe tvorba představuje snahu jedince zachovat si pevný postoj v čase, zatímco hledá spontánní a originální pohyb. Jedinec se učí vnímat každou část svého těla, včetně vnitřních orgánů, aniž by se uchyloval k automatismu, a procvičuje vnímání těla jako stroje. Duševní geografie je cvičení, při němž jedinec v neustálém pohybu nepřestává ve vyprávění (vzpomínky, halucinace, zkušenosti, objevy, obrazy, sny…) a snaží se přenést své myšlenky do těla, až do hloubky svých orgánů. V prostorech Káznice se bude workshop také zabývat vztahem mezi člověkem a prostředím, které na něj působí.
Workshop s Evou Geatti je součástí dvouletého evropského projektu Fabulamundi: New Voices, v rámci něhož Divadlo LETÍ ve spolupráci s Divadelním světem Brno připravuje imerzivní inscenaci, na níž se podílí šest autorů a čtyři režiséři mladé generace. Intenzivní workshop vyvrcholí veřejnou prezentací work in progress.

Eva Geatti (*1981) je italská autorka, režisérka, performerka a scénografka. V roce 2003 založila Cosmesi Theatre Company, s níž představila svou práci na mnoha národních a mezinárodních festivalech – mimo jiné na festivalech Santarcangelo, Drodesera a Short Theatre. V současnosti vyučuje na Akademii výtvarných umění v Bologni.