Skip to main content

Děti

SLOVENSKÉ NÁRODNÉ DIVADLO / SK 24. 5. / 19.00 / 2 hod 50 min s přestávkou Mahenovo divadlo ŽÁNR: Zahraniční, IDU showcase

V inscenaci se kouří cigarety.
Titulky v angličtině / Subtitles in English language

Dramaturgický úvod + diskuze po představení

vstupenky

Možnost získání množstevní slevy -25 %.
Na vstupenky lze uplatnit běžné slevy NdB.
Sleva pro důchodce je 30 %.
Sleva pro ZTP a studenty činí 50 %.
Slevy se nesčítají.

30 minut před představením probíhá dramaturgický úvod na Malé scéně
Diskuze s tvůrci probíhá po představení na jevišti

Slovenské národné divadlo představí inscenaci, která je volně inspirovaná povídkami U Kanátů a Žádná radost od Boženy Slančíkové-Timravy. Mara žení podruhé syna. První manželství selhalo, do druhého s nepůvabnou vdovou s malým dítětem nahnala syna téměř násilím. Nejprve se zdá, že z toho bude jen další trápení, ale novomanželé – oba společenští outsideři – si překvapivě rychle najdou k sobě cestu. Mara zděšeně zjišťuje, že syn ji už nepotřebuje, že nad ním ztrácí moc… Zuza pohřbívá svého muže. Velmi nesmutní; muž byl piják a násilník, se kterým si mnoho štěstí neužila, ale hlavně se v ní probouzí dlouho umlčená touha. Její dávná láska z mládí je už také vdovec. Bylo by možné vrátit se o 25 let zpět a napravit to, co společně pokazili manželstvími z rozumu? Bylo by možné rozdmýchat city, které celá léta tlely ukryté hluboko uvnitř? A pokud ano, co na to děti? Příběh o dětech… těch, se kterými nás spojují pokrevní svazky a které dokážeme opičí láskou zcela udusit, ale i o těch cizích, z druhé doliny, ke kterým dokážeme být neuvěřitelně krutí a lhostejní.

Autorka: Božena Slančíková-Timrava

Režie: Michal Vajdička

Dramaturgie: Daniel Majling

Scéna: Pavol Andraško

Kostýmy: Katarína Hollá

Hudba: Michal Novinski

Účinkují: Kamila Magálová j. h., Emília Vášáryová, Diana Mórová, Rebeka Poláková, František Kovár, Emil Horváth, Jozef Vajda, Gregor Hološka, Daniel Fischer, Bence Hégli j. h., Lucia Babony j. h., Thália Král j. h., Amélia Tkáčová j. h.