Skip to main content

(Ne)závislá spojení III. – Kdy jindy, když ne teď

DSB 23. 5. / 9:30 / 2 h 30 min Káznice / Stolárna ŽÁNR: Industry program

V čase omezených zdrojů je jejich sdílení jedinou možnou cestou. Co se může stát, když na místo soutěžení, začneme spolupracovat? A co se od sebe nezávislá a zřizovaná scéna může naučit? Jaké máme zkušenosti? Co nás brzdí a limituje? A co nám prospívá a co by pomohlo?

(Ne)závislá spojení jsou putovním diskusním setkáním mezi nezávislou scénou a zřizovanými divadelními institucemi, které pořádá festival Divadelní svět Brno a festival Malá inventura, Nová síť od roku 2021, a které vedlo k vytvoření samostatné koprodukční linie inscenačního festivalového inkubátoru v rámci festivalu Divadelní svět Brno. Letošní setkání rozšiřujeme ve spolupráci se zástupci Česko-bavorské platformy pro nezávislé scénické umění. Asociací nezávislých divadel ČR a Bavorskou asociací nezávislého performativního umění (Der Verband Freie Darstellende Künste Bayerne, VFDKB), zástupci již podpořených a realizovaných koprodukčních festivalových projektů a zástupci festivalu Divadelní Flóra Olomouc. Setkání probíhá v anglickém jazyce.

Moderuje: Hana Průchová

Hosté: zástupci Česko-bavorské platformy pro nezávislé scénické umění, Divadla LETÍ, divadla Tygr v tísni, festivalu Divadelní svět Brno a festivalu Divadelní Flóra Olomouc